marți, 30 iunie 2009

Workshop Poiana cu Statui


Vă invit duminică 5 iulie să participaţi la un Workshop de fotografie la Poiana cu Statui. Temele abordate vor fi Fotografia de Natură, Close-up şi Macro. Vom fotografia într-un areal deosebit, compact, rezervaţie floricolă, aflat în inima pădurii. O multitudine de specii de plante şi flori, de fluturi şi alte insecte vor constitui "modelele" pe care le vom fotografia. Deasemenea, statuile fostei Tabere de sculptură, ruinile Schitului, ne vor permite şi alte abordări fotografice faţă de cele propuse în temă.

Plecarea - duminică 5 iulie, la ora 7,36 cu Personalul 6402 din Gara Iaşi, până la staţia Bârnova.

Echipament necesar - aparat foto digital compact (cu opţiune "macro") sau D-SLR (cu obiective care să permită apropierea de subiect, tip macro, inele prelungitoare sau lentile close-up);
- pantaloni lungi şi tricouri cu mânecă lungă, adidaşi (întrucât vegetaţia este mare iar în Poiană există şi plante iritante pentru piele!...):
- apă, mâncare.

Imaginile rezultate la acest Workshop le vom discuta la Cafeneaua cu Pixeli din 13 iulie (ora 19, Galeriile Anticariat Dumitru Grumăzescu) şi vor face obiectul unei Diaporame care va fi proiectată pe Pietonalul Lăpuşneanu în cadrul uneia dintre ediţiile Serilor de Fotografie.

Preţ Workshop: 35 RON. Înscrieri, în limita a 12 locuri la tel. 0722 895 304 sau pe adresa de mail noulatelierdefotografie@gmail.com

Reprogramare Cafeneaua de Luni 29 iunie, orele 19,oo fix!..

Galeriile Anticariat Dumitru Grumăzescu şi Noul Atelier de Fotografie vă invită la sediul din Iaşi, str. Lăpuşneanu nr. 24, luni 29 iunie, orele 19,oo FIX să participaţi la cea de-a 20-a Poveste a Cafenelei cu Pixeli.

Vor prezenta Portofolii Ovidiu DIACONU şi Florin MACOVEI.

Ploaie mare s-a abătut ieri peste Iaşi începând cu orele 18,10. Ca să nu "intrăm la apă" am hotărât să reprogramez Cafeneaua cu Pixeli. Am anunţat telefonic sau pe mess pe obişnuiţii întâlnirilor noastre.

Şi drept vă spun: am rămas surprins pe la ora 19,15 când am fost sunat de către un Coleg: "ce se întâmplă Ozo? suntem mai mulţi şi te aşteptăm!..." Iertaţi-mă Prieteni. Este vina mea că nu am fost acolo. Că am lăsat ploaia să-şi pună stropii între noi!...

Ne vom întâlni Luni, 06 iulie, la aceeaşi oră 19 FIX. Chiar dacă va fi afară prăpăd!...

Prietenii de duminică!...

Sâmbătă 20 şi duminică 21 iunie i-am avut oaspeţi la Iaşi pe Prietenii Fotografi din Târgovişte, Ion Mărculescu, Florian Ispas şi Radu Bădoiu, membri ai Clubului Fotochindia. Duminică, de la ora 17,oo la Galeriile Anticariat Dumitru Grumăzescu a avut loc cea de a doua Conferinţă "Fotograf în Iepoca de Aur", susţinută de către subsemnatul împreună cu Ion Mărculescu. Am povestit despre AAF-ul şi Saloanele de Fotografie de dinainte de '89, despre revista Fotografia, despre Fotografii din Epocă...

Ion Mărculescu primind Diploma de Membru de Onoare al Fotoclubului "Mircea Oprişor"

O parte din auditoriul "interesat"

Cei doi combatanţi ai Conferinţei "Fotograf în Iepoca de Aur"

Ion Mărculescu melancoolic!...

Florian Ispas cu gândul la "Stenope"!...

Radu Aneculăesi şi Cristian Popescu într-un moment de maximă veselie...

Motănimea Sa care este!...

Radu Bădoiu alături de Florin Macovei

Radu Onofrei şi Viviana Dumitriu "lipind ecranul"!...

Workshop Nikon!...

Nikonistul Bădoiu explicându-i Canonistului Aneculăesi ce şi cum...

În aşteptarea Proiecţiei

FotoNicu fotografiat cu biciucleta în neregulă!...

Spectatori...

Florian Ispas, Preşedintele Fotochindia, primind aplauze după prezentarea "Stenopei"

Alţi spectatori...

Şi alţii...

Eu la treabă!...

Vlad NEGRU, autorul imaginilor, într-un moment de virtuozitate!...

Cam aceasta a fost seara noastră din 21 iunie. Mulţumesc Colegilor din Târgovişte pentru că au fost alături de noi, mulţumesc Prietenilor de la Fotoclubul "Mircea Oprişor" şi Noul Atelier de Fotografie că au făcut posibilă această întâlnire şi, nu în ultimul rând, Conului Mitică Grumăzescu pentru spaţiul pus la dispoziţie şi Măriei Sale Publicul, pentru prezenţă.

duminică, 28 iunie 2009

Sâmbătă. 27 iunie 2009

Sâmbătă, 27 iunie, în organizarea Complexului Hotelier "Moldova", Galeriilor Anticariat Dumitru Grumăzescu, Fotoclubului "Mircea Oprişor", Noului Atelier de Fotografie şi Dedolight Romania au avut loc la Iaşi câteva manifestări menite să pună în temă fotografii din localitate cu un nou sistem de lumini pentru studio. Evenimentul a fost oferit ieşenilor de către domnul Ionel Onofraş.

De la ora 11,oo, în sala cu frescă a Complexului Hotelier "Moldova", domnul Cătălin Rudolf, reprezentantul pentru România a firmei germane Dedolight a prezentat auditoriului sistemele de lumini ale acestui brand şi accesoriile disponibile. Dedolight este binecunoscută în lume prin sistemele de lumini din domeniul filmului şi televiziunii. Marea mândrie a Dedolight este Oscarul obţinut pentru sistemele sale de iluminat, fiind singura firmă din domeniu cu asemenea distincţie. În ultimii cinci ani, Dedolight a început să producă şi echipament pentru studiourile foto, performanţele la care s-a ajuns fiind notabile. Din prezentarea făcută, cei interesaţi au putut să afle date despre produse, faptul că aceste sisteme sunt extrem de compacte şi fiabile, plaja de genuri fotografice la care se pretează, faptul că acestea sunt îmbunătăţite mereu (inovaţia fiind deviza firmei). A fost o prezentare care a ţinut peste două ore şi, chiar dacă numărul persoanelor interesate a fost destul de mic, sunt sigur că după acest seminar multe întrebări legate de fotografia de produs (şi nu numai) şi-au găsit răspuns.

Seara, de la ora 21,oo, pe Pietonalul Lăpuşneanu a avut loc un workshop oferit fotografilor participanţi de către Dedolight. Luminile prezentate dimineaţă au fost puse în locaţie (scuarul de lângă Anticariatul Grumăzescu), fiind organizate trei set-up-uri diferite de lumini. Cu ajutorul domnului Grumăzescu, care a oferit obiectele necesare decorului, doritorii s-au lăsat fotografiaţi de către fotografii participanţi la wrkshop, cele mai bune imagini făcute urmând a fi oferite gratuit la cea de-a IV-a proiecţie Iaşi - Serile de Fotografie din 11 iulie. A fost peste o oră şi un sfert de lucru efectiv cu luminile Dedolight, care au făcut faţă cu brio cerinţelor.

În acelaşi interval orar, în faţa Anticariatului Grumăzescu a avut loc proiecţia celei de a treia ediţii Iaşi - Serile de Fotografie, care a cuprins un Portret de Artist - Ozolin Duşa. Au putut fi vizionate diaporamele "O zi la Mila 23", "Zece", "Nu credeam să-nvăţ a muri vro'dată", "Imposibila întoarcere", "Povestea unui calendar" şi "Portrete".

Mulţumim domnului Ionel Onofraş, care a suportat cheltuielile legate de această prezentare Dedolight, mulţumim colegilor fotografi care au ţinut să fie alături de noi: Mihai Cantea, Adrian Cuba, Ovidiu Diaconu, Bogdan Onofrei. Mulţumim doamnei Cristina Iliescu că a fost alături de noi pe parcursul serii, mulţumesc membrilor Fotoclubului "Mircea Oprişor" pentru ajutor.

La începutul lui octombrie, îi vom avea din nou oaspeţi la Iaşi pe reprezentanţii Dedolight, sperăm la... deschiderea primului magazin specializat cu materiale foto din Iaşi!...

sâmbătă, 27 iunie 2009

Prezentarea luminilor de studio Dedolight

Fotografie de Radu Aneculăesi

Astăzi, de la ora 11,oo, în Sala cu Frescă din cadrul Complexului Hotelier "Moldova" şi apoi seara, de la ora 21,oo, pe Pietonalul Lăpuşneanu, va avea loc prezentarea sistemelor de lumini pentru studio "Dedolight". De origine germană, "Dedolight" este un sistem care foloseşte lumina continuă, foarte apreciat pentru Fotografia de Produs cât şi pentru aceea de Modă, Glamour, Nud, etc... Sistem foarte compact, cu greutate mică şi flexibilitate mare, uşor de manevrat şi folosit "Dedolight" pot fi cu uşurinţă folosit în diverse locaţii, având posibilitatea de a fi alimentat chiar şi de la bateria maşinii.
Prezentarea va fi făcută de către reprezentantul "Dedolight" România, domnul Cătălin Rudolf (nepotul marelui Fotograf român Aurel Mihailopol), pentru prezentarea de seară de pe Pietonalul Lăpuşneanu acesta promiţând un adevărat show, cu patru set-up-uri de lumină diferite, cu un număr total de 20 de surse de lumină!...

vineri, 26 iunie 2009

EVENIMENT FOTOGRAFIC LA IAŞI

Complexul Hotelier "Moldova" Iaşi, Galeriile Anticariat Dumitru Grumăzescu, Fotoclubul "Mircea Oprişor", Ionel Onofraş şi "Dedolight" România vă oferă, sâmbătă 27 iunie o serie de manifestări, după cum urmează:

-
ora 11,oo, Complexul Hotelier "Moldova", Sala cu frescă,
- prezentarea sistemului de lumini de studio "Dedolight". Seminar susţinut de către Cătălin Rudolf.

-
ora 21,oo, Pietonalul Lăpuşneanu
- Workshop de fotografie cu lumini "Dedolight" susţinut de către Cătălin Rudolf şi Radu Aneculăesi
- IAŞI - SERILE DE FOTOGRAFIE (ediţia a III-a), Portret de Artist - Ozolin Duşa. Proiecţie de Diaporame în aer liber, în faţa Anticariatului Grumăzescu.

Fotografiile realizate la workshop vor fi oferite (în format 13x18) "modelelor voluntare" la proiecţia de Diaporame de sâmbătă, 11 iulie, ora 21,00

joi, 25 iunie 2009

Se caută o Diaporamă

Vineri, sâmbătă şi duminică (26-28 iunie) în Parcul Copou va avea loc ediţia din anul acesta a Târgului "Cucuteni". Este o oportunitate de a face fotografii inedite. Invit pe toţi membrii Noului Atelier de Fotografie să-şi rezerve timp pentru a surprinde "parfumul" acest eveniment. Imaginile rezultate le vom discuta la Cafeneaua cu Pixeli din 6 iulie şi vor constitui subiectul a una sau mai multe Diaporame care vor fi prezentate într-o ediţie specială a Serilor de Fotografie.
Lumină bună, Prieteni!...

marți, 23 iunie 2009

IAŞI - SERILE DE FOTOGRAFIE, ediţia a II-a (reluare)

Împreună cu Galeriile Anticariat Dumitru Grumăzescu, Noul Atelier de Fotografie şi Fotoclubul "Mircea Oprişor" vă invită joi, 25 iunie, de la ora 21,oo pe Pietonalul Lăpuşneanu din Iaşi (în faţa Anticariatului Grumăzescu), să re-vizionaţi proiecţiile de Diaporame din cadrul celei de a II-a ediţii a Proiectului "Iaşi - Serile de Fotografie".

Alături de Diaporamelei colegilor de la Clubul "Fotochindia" din Târgovişte, Ion Mărculescu, Florian Ispas şi Radu Bădoiu veţi putea viziona şi proiecţiile membrilor Fotoclubului "Mircea Oprişor" din Iaşi, Anca Dorohoi, Lavana Kray, Radu Aneculăesi, Florin Macovei, Ozolin Duşa şi Ionel Onofraş.

luni, 22 iunie 2009

Expoziţie "O zi la fundaţia Titulescu"

"O zi la fundaţia Titulescu". Aşa se numeşte expoziţia în care expun Steluţa Popescu, Radu Bădoiu, Dinu Lazăr şi Ionel Onofraş (membru al Fotoclubului "Mircea Oprişor" din Iaşi). Vernisajul va avea loc joi, 25 iunie 2009, de la orele 18 la sediul Fundaţiei Europene Titulescu din Bucureşti, Şoseaua Kiseleff nr. 47.

"Un alt fel de a vedea al acestor fotografi vă dezvăluie în portretele expuse o parte din ceea ce aproape sigur ne scapă în mod normal - suntem invitaţi să vedem câteva momente transformate în poveşti, în opere de artă, în stări şi sentimente - imagini imortalizate cu suflet şi profesionalism."

Le ţinem pumnii expozanţilor şi, în mod special, colegului nostru, Ionel Onofraş!...


STELUTA POPESCU

Steluta Popescu s-a nascut in 1976 in Bucuresti, fiind absolventa a Facultatatii de Drept din anul 2000.

In 2006, se inscrie la Universitatea Populara I. Dalles, Sectia Tehnica Fotografica, iar de atunci destinul sau si fotografia se completeaza fericit.

Isi continua studiile de arta fotografica participand in perioada 2007-2009 la seminarii si workshopuri avand ca tema fotografia.

In acelasi timp, participa cu lucrari la numeroase expozitii organizate de Univ. I. Dalles, Asociatia Bucurestiul meu drag, precum si la expozitia coordonata de pictorul Elena Lupu, intititulata „Noi. Sunt gandurile noastre”

A realizat fotografie de teatru pentru Arcub, Teatrul Nottara, Teatrul Al. Davila – Pitesti precum si pentru site-ul www.liternet.ro .

„Este o provocare sa fotografiez oameni; incerc sa surprind prin fotografie sufletul lor.”, isi defineste Steluta motto-ul ei.

http://oglinzideargint.deviantart.com/

Steluta Popescu stelianapoe@yahoo.co.uk


IONEL ONOFRAS

Ne intalnim cu ceea ce numim creatie de la nastere si pana la sfarsit, suntem rodul creatiei si ducem sentimentul creatiei in noi mereu; ne insoteste, il avem in maini, in degete, in priviri, in trup si mai ales in minte, ne mangaie, ne stimuleaza, ne incanta.

Cu creatia suntem intr-o relatie de prietenie si de supunere, fie ca suntem poeti, filozofi, pictori, sculptori, olari sau tamplari, suntem plamaditi de Creator pentru a crea la randul nostru, dupa puterile noastre si dupa talentul zidit in noi.

Apoi, pentru ca la randul nostru sa ne putem bucura de creatie, asa cum Creatorul s-a bucurat la randu-I, ne-a adaugat la cele bune ale noastre, suflet,iubire si comununicare devenid asfel mai frumosi, mai atenti, mai sensibili, mai buni...

Am simtit cum dintr-o data ne-am luminat si am vazut cum poetul comunica cu noi prin poezia sa, si toti ceilalti prin opera lor, fotograful a ales ca forma de expresie fotografia, a innobilat-o daruindu-i forma, continut, culoare, mesaj si in final suflet, asa s-a nascut fotografia cu suflet!

www.onofras.ro/photos


RADU BADOIU

Am inceput sa fotografiez orice, acum 22 de ani..la 11 ani .
Profesorul Marculescu din Targoviste m-a tinut lipit 4 ani de laborator si de un aparat Smena.
In 1990 “s-a rupt filmul”.
In 2008 mi-am adus aminte.
Am facut proiecte pentru cei ce construiau case.
Acum ma demolez si ma constuiesc pe mine pe in fiecare zi ..in jurul fotografiei.
Sper sa nu ma abat prea mult si sper sa nu ma abat prea putin.
In rest ..imi place sa fotografiez oameni in toate starile de agregare.
Ma gasiti acum in Lanul de Secara:

http://lanuldesecara.blogspot.com/.


DINU LAZAR

Dinu Lazar a fost citiva ani fotograf la publicatiile conduse de domnul George Potra.

Admira citiva fotografi - mai ales pe Yousouf Karsh, care a scris:

"No matter how many years pass, I'm still working with the human face, and that hasn't changed. I photograph faces of great experience, of surgeons, of industrialists, those who are involved in humanity and have compassion. I focus my camera on the face and use light and shadow to give people an idea of why this particular person is so accomplished, or so sad, or so tragic."

Diane Arbus spunea: “Cred cu tarie ca exista lucruri pe care nimeni nu le-ar fi vazut daca nu le-as fi fotografiat”

In nenumarate cazuri, fotografia este singura urma a unei multitudini de forme si miscari care daca nu sunt surprinse dispar in vesnicie.

Cind s-au dus, au disparut pentru totdeauna… uneori insa avem norocul ca un indragostit de imagine sa fie in momentul potrivit si in locul potrivit pentru ca sa vedem si noi ce s-a intimplat…

Pina la urma, din ce ramine, putine lucruri sunt importante; si mai putine sunt esentiale; din ce vedem, intelegem uneori ca in viata importanta este poate si realizarea unei imagini care sa ramina, nu neaparat realizarea unui total.

www.fotografu.ro

Ate imagini de sâmbătă...

Fotografii de Anca Dorohoi

Sâmbătă după amiază o parte dintre Colegii noştri au fost la Hipodrom la fotografiat. Este din ce în ce mai limpede faptul că suntem un Grup închegat, care nu aşteaptă invitaţie pentru a scrie pe carduri cu lumină!... În acelaşi interval orar, alţi colegi eram cu prietenii din Târgovişte la Slobozia, la un alt şuting. Ne mişcăm, Prieteni, şi asta este minunat!...

Fotografii de Iulia Paşcanu

Fotografii de Iulia Antoniade

Fotografii de Lavana Kray

Pentru prima oară în viaţă am privit un cal mai mult de 2 minute. Şi nu un cal oarecare, ci pe cîte unul dintre acele exemplare care ne reprezintă oraşul în competiţii naţionale. Faptul că toată echipa de la baza hipică a fost prezentă la proiecţia slide-ului dovedeşte câtă consideraţie au pentru acest nobil animal, lucru perceput şi de către mine acolo, la faţa locului, la antrenamente.
Am descoperit o lume nespus de interesantă, în care am obţinut permisiunea să revin ori de câte ori doresc. Le multumesc nespus si pe aceasta cale! (Lavana Kray)