marți, 24 februarie 2009

Workshop de Fotografie


FOTOGRAFIA URBANĂ


Perioada: 28 februarie, 01, 02 martie


Pentru aceia care practică Fotografia Urbană, aceasta pune un mare număr de probleme legate de găsirea celor mai interesante subiecte, fotografierea acestora şi prelucrarea imaginilor obţinute. De foarte multe ori, în peregrinările noastre prin oraş ne-am dat seama, târziu din păcate, că am ratat imagini pe care am fi vrut să le reţinem pentru eternitate, sau că nu am văzut altele, pe care colegii noştri le-au fotografiat de lângă noi.

Fotografia Urbană împleteşte, în cuprinsul ei, Fotografia de Reportaj, Fotografia de Arhitectură, Fotografia de Portret, Macro-Fotografia, Eseul Fotografic. O paletă foarte largă de genuri menită să ne pună la încercare cunoştinţele fotografice acumulate anterior. Fotograful aflat la „vânătoare” în oraş trebuie să aibă şi viteză de reacţie, şi ochi bine antrenat pentru a face „combinaţii vizuale”, şi diplomaţie, pentru a face faţă situaţiilor care se pot ivi în discuţiile cu cei fotografiaţi, şi rezistenţă la un „şuting” de 6-8 ore în regim de mers pe jos. De asemenea, echipamentul fotografic este foarte important, iar ştiinţa procesării imaginii, pentru a putea găsi cele mai adecvate editări, este foarte importantă.

Pe aceste paliere ne-am propus să axăm acest Workshop de fotografie, sperând ca aceia care vor participa la el să-şi poată răspunde, la final, la întrebările pe care şi le puneau vis-a-vis de Fotografia Urbană!...


Program:

*28 februarie, ora 13, întâlnire Rond Canta, traseu: Dacia – Splai Bahlui, până la Iulius Mall.

*01 martie, ora 10, întâlnire Poşta din Podu Roş, deplasare la Târgul de Nunţi de la Centrul Providenţa, apoi traseu în Centrul oraşului.

*02 martie, ora 18, „Cafeneaua cu Pixeli”, Librăria Avant-garde, str. Lăpuşneanu nr. 16, discuţii asupra imaginilor realizate – încadrări, tehnici de prelucrare.


Preţ Workshop: 60 RON


Locuri: 15


Un comentariu:

Anonim spunea...

bafta mare ozolin in ceea ce ti-ai propus.....cred ca va fi interesant periplul....

cam nasol la mine ca pica in zi de lucru a 2-a si a 3-a intalnire ( din pacate tre sa muncesc ca sa pot manca ).

dar poate gasesc o modalitate sa vin....