duminică, 10 ianuarie 2010

Clipa de inspiraţie

Undeva în timp. O stradă-nu ştim unde. O clădire-nu ştim care. Un om trece-soarele îi proiectează unbra frântă în formă de S pe peretele clădirii. N-are nume, n-are chip, n-are identitate. Vine momentul ales de Fotograf: click!... Pe cardul din aparat o nouă imagine este înregistrată. Minune... Umbra omului-trecător parcă este aplecată să soarbă ceva dintr-un pahar aflat pe pervazul ferestrei clădirii. Nu. Nu a fost nimic regizat. Fotograful a văzut acel ceva. A văzut cadrul, a aşteptat umbra care să se potrivească gândului, a declanşat. Să vă spun eu ceva: nu este un pahar ci jumătate de cornet de îngheţată. Dar, pentru cel care poate citi această imagine, care poate trece dincolo de o privire fugară este un miracol. Este prima fotografie cu care, peste ani, Alecsandra Drăgoi va începe orice expoziţie mare!...

Vă aştept Prieteni mâine, de la ora 17,oo la Ateneul Tătăraşi Foayer, pentru a fi alături de colega mea de şaisprezece ani la prima ei Expoziţie Personală. 38 de imagini vă aşteaptă pe simeze. Veţi vedea imaginile unei expoziţii cum puţine au fost în ultima vreme la Iaşi. O felicit pe Alecsandra. Mi-a făcut o mare bucurie prin şansa pe care mi-a dat-o ca să vă pot prezenta imaginile ei. Este un Fotograf în plină formare, talentat cât cuprinde, cu ochi, minte şi viteză de reacţie cizelate şi îmbunătăţite mereu prin lecturile despre fotografie făcute. De acum încolo totul va depinde de ea. Şi la cât de ambiţioasă este... viitorul se anunţă a fi presărat cu multe reuşite. Sunt fericit că un asemenea Fotograf Creşte în grupul meu de Prieteni. Şi, chiar dacă unora li se va părea absurd, nu pot să nu-l amintesc pe primul profesor al Alecsandrei, cu ajutorul căruia a început să descifreze tainele Fotografiei: Dan Mititelu.

Blogul Alecsandrei: http://sandraraluca.blogspot.com/

3 comentarii:

setter spunea...

Bravo Ozo, felicitari Alecsandra, stiu ce poate si mai mult decat atat vad in ea un mare fotograf...voi fi acolo!

fotomaniacu spunea...

Bravo. Are blog colega? Sa o linkuiesk la blogroll.

Alecsandra Raluca spunea...

Multumesc din suflet pentru tot, si ca m-ati sustinut in tot ceea ce am facut. Sunt mandra ca am asa un profesor si am de la cine invata.
Alecsandra.