marți, 24 februarie 2009

Adrian GÂRNEAŢĂ



Toate drepturile asupra acestor imagini aparţin lui Adrian GÂRNEAŢĂ

Şi pe Adrian îl ştiu de la începuturile Atelierului de Fotografie de la CCF. Mereu timid, mereu încercând să afle ceva nou despre pasiunea pe care o are. Face fotografie de doi ani. Fotografiază, şi e bine că face aşa, orice îi face sufletul să vibreze. Iese cu grupul la pozat, ieşiri care îl vor ajuta, în timp, să evolueze şi să "scape" de timiditate. În ultima vreme, şi datorită ieşirilor de care aminteam, portofoliul i s-a îmbogăţit cu imagini de peisaj şi imagini urbane, multe dintre ele inspirate, viguroase ca mesaj. Ca multora dintre cei aflaţi la început, lui Adrian îi este greu să aleagă. El vrea să arate cât mai multe din ceea ce face, punând, între imaginile pentru prezentare, câte un pic din toate: şi portret, şi reportaj, şi peisaj, şi eseu, şi studio. Cu timpul va învăţa şi tainele alcătuirii portofoliului. Având multe imagini, va învăţa să-şi alcătuiască prezentări unitare, de efect. Trebuie să se auto-cenzureze doar. Dar aceasta va veni după multe, foarte multe imagini văzute. Îi recomand şi lui să aloce o oră pe zi studierii operei marilor fotografi ai lumii. Încercării de a le înţelege imaginile. Peste un an va fi mult mai bogat. Şi în imagini şi în Ştiinţa de a le mânui.
Adrian GÂRNEAŢĂ este un tânăr care are tot viitorul înainte. Talent are. Dovadă stau imaginile pe care le-a prezentat la Cafeneaua cu Pixeli din 23 februarie. De el va depinde să se impună în spaţiul fotografic românesc. Sufletul de Fotograf este în propriile sale mâini!...

5 comentarii:

Lavana spunea...

Atat mai adaug:Ady e genul de coleg,de la care ajutorul vine firesc si simplu,chiar inainte de a intentiona sa i-l ceri...
Nu-i putin lucru sa poti pune semnul egal,intre calitatea fotografiilor si cea a Omului(ca si caracter)din spatele camerei foto,indiferent cine ar fi el.
Felicitari,Ady!

Unknown spunea...

Mulţumesc pentru cuvintele frumoase.

Alecsandra Raluca spunea...

Frumoase fotografii, in special a2-a! Succes in continuare!

Anonim spunea...

Sunt de acord cu Lavana ("ajutorul vine firesc"). Imi place selectia facuta aici pe blog. Incadrare buna, culori frumoase.
Iulia A.

anca spunea...

bravo Ady, succes si cer cu nori Ș-)