marți, 17 februarie 2009

Alecsandra DRĂGOI

(Toate drepturile asupra imaginilor aparţin Alecsandrei DRĂGOI)

Este în clasa a X-a, fotografiază "doar" de şase luni, de o lună a primit un DSLR, a absolvit Cursul de Iniţiere în Fotografie condus de către Dan Mititelu, vrea să fie la curent cu tot ce se întâmplă în Iaşi şi aiurea în materie de fotografie, să înveţe cât mai mult. Şi... fotografiază şi iar fotografiază!... Cam aceasta ar fi, pe scurt, Cartea de vizită a Alecsandrei DRĂGOI. Un copil, mai degrabă timid decât "băgăcios" (cum îi şade bine unui fotograf), şi căruia, dacă va avea aceeaşi curiozitate (şi dorinţă de instruire) şi plăcere de a fotografia, îi prevăd un VIITOR FOTOGRAFIC FRUMOS!...
Ca oricare dintre noi pe la începuturi fotografiază şi Peisaj, şi Reportaj, şi Amintiri din călătoriile făcute. Mai puţin Portret, gen deficitar tocmai datorită timidităţii de care vorbeam. Lipsa de experienţă duce, câteodată, la ratarea unor subiecte sau la încadrarea lor defectuoasă. Dar, prin ceea ce ne-a adus adus la Cafeneaua cu Pixeli din 16 februarie, ne-a demonstrat că "vede" imaginea. Că are un resort interior care face ca degetul să apese pe butonul declanşator al aparatului de fotografiat la momentul potrivit. Şi acest resort se numeşte TALENT.
De ea va depinde să cizeleze TALENTUL nativ pe care îl posedă. Să studieze operele importante ale marilor Fotografi ai lumii, să reţină ceea ce i se potriveşte, să-şi dea seama spre ce tip de fotografie vrea să se îndrepte şi să trudească la "închegarea" unui Stil. Priviţi-i imaginile. Câţi dintre noi, după doar şase luni de la descoperirea Fotografiei, făceam aşa ceva?

6 comentarii:

Vladimir Negru (Monochrome) spunea...

Frumoase fotografii. Incadratura buna, idei frumoase, mesaje bine conturate. Imi pare rau ca nu am prins prezentarile complete. Frumoasa si a 2-a poveste ... cat am prins din ea. Asteptam cu nerbdare urmatoarele.

Iulia Pascanu spunea...

Imi place foarte mult indrazneala de a fotografia altfel, de exemplu nr.3... Felicitari si multe reusite in fotografie si toate cele!

Unknown spunea...

Fotografii foarte faine, a doua îmi place în mod special. Ai un talent nativ în fotografie şi eu unul aştept să văd ce se întâmplă peste încă 6 luni.

Anonim spunea...

E o surpriza foarte placuta ca printre noi se afla un talent atat de tanar.
Sebastian B.

Alecsandra Raluca spunea...

Multumesc tuturor pentru incurajari si pentru sfaturile pe care mi le-ati oferit, in special Domnului Ozolin!
Ma bucur nespus de mult ca v-au placut fotografiile mele, si cu siguranta voi urma toate sfaturile.

anca spunea...

Bravo Alexandra, ma bucur ca am fost colege de prezentare si ca sint impreuna cu atitia tineri talentati. La mai multe poze bune si iesiri in lume!