miercuri, 11 februarie 2009

LAVANA

Toate drepturile de autor asupra acestor imagini aparţin LAVANEI

Şi LAVANA vine din rândurile entuziaştilor cu care am început acum un an Atelierul de Fotografie. Ia-m remarcat atunci sensibilitatea şi dorinţa încăpăţânată de a se autodepăşi. Eu ceream maxim zece imagini, de la dumneaei primeam douăzeci. Umbla foarte mult prin oraş şi prin jurul lui (ceea ce se întâmplă şi acum), declanşând în faţa a tot ce-i făcea sufletul şi ochiul să vibreze. Acum un an fotografia din instinct. L-a păstrat şi acum. Doar că timpul, discuţiile despre fotografie şi imaginile văzute l-au cizelat, dându-i ei, fotografei mereu cu simţurile încordate pentru a surprinde clipa, şi o parte din autocontrolul atât de necesar în evoluţia oricărui pătimaş cu aparatul atârnat de gât. Achiziţionarea unui DSLR cu două obiective a marcat fericit o nouă treaptă de creaţie. De la imagini sensibile dar "dulci", LAVANA a trecut la compoziţii complexe, la eseuri pe care le vede acolo unde mulţi dintre colegii cu care iese la pozat nu văd nimic. Iar pentru aceasta, faptul că anterior a scris poezie i-a fost de un real ajutor. În vremurile când fotografia cu un compact îi plăcea să experimenteze. Făcea lucruri interesante. Acum se pare că experimentul a pierdut "partida" cu plăcerea de a merge la peisaj, de a străbate cu piciorul împrejurimile Iaşului, de a surprinde răsăritul şi apusul zilei...
Dintre imaginile prezentate la Cafeneaua cu Pixeli din 9 februarie am ales câteva Peisaje. Din păcate LAVANA nu ştie să editeze imaginea. Doar câteva comenzi simple în Photoshop, de multe ori neştiind unde este punctul peste care nu trebuie să treacă pentru ca imaginea ei să arate impecabil. Nici aparatul nu l-a îmblânzit încă, este un cal nărăvaş în mâinile ei. Dar cine oare se poate lăuda că l-a îmblânzit definitiv? Şi totuşi, veţi fi de acord cu mine: LAVANA simte imaginea asemenea unui copil care deschide larg ochii către lume. Sensibilitatea peisajelor este de netăgăduit. Curând, sunt sigur, va învăţa şi editare. Şi atunci pe mulţi ne va face INVIDIOŞI!...

7 comentarii:

Adriana spunea...

frumoase imaginile! prima mi se pare misterioasa! imi place ideea din prima poza!

Iulia Pascanu spunea...

Si eu te felicit la randul meu, Lavana! La cat mai multe imagini frumoase :)

alexandru toma spunea...

Felicitari Lavana!keep up the good work!

Lavana spunea...

Multumesc mult,pentru "portret";ma recunosc,in fiecare"tuşă"...mai putin in aceea de fotograf,cum m-ati numit.
Nu sunt decat o pozarita,care ar dori sa stie cat mai multe despre fotografie,incat sa nu lezeze bunul simt artistic al privitorului.
La experimente,nu am renuntat,doar ca m-am limitat la peisaje,pentru acest portofoliu.
Inca o data,multumiri pentru tot.
Se pare ca avem,in sfarsit,un atelier care isi justifica numele.
Adriana,Iuly,va multumesc.
Lumina buna,prieteni!

Lavana spunea...

Thanks,Alex,i'll do my best!

anca spunea...

Daca abia acum scriu ceva, nu inseamna ca nu am vazut, placut, vibrat la fotografiile tale, Lavana. Pozarita sau fotograf, sensibilitatea si simtul detaliului se vad in fotografiile tale. Sper sa faci cit mai multe fotografii care sa te bucure si sa ne bucure. Si sa nu-ti pierzi prospetimea de la inceputuri, mie asta mi se pare fermecatoare.

Lavana spunea...

Merci,Anca.
Desi,dupa primele expuneri,constat ca eu pozez pe dealuri ,tu pe"vale",avem si multe in comun,in ale gandirii,lucru esential,pentru doi oameni care stau alaturi,fie si sporadic.
Ce sa-ti doresc?Ce-mi doresc si mie:
prioritati doar de...diafragma, ca sa ne para lumea frumoasa si Oamenii buni...