duminică, 28 iunie 2009

Sâmbătă. 27 iunie 2009

Sâmbătă, 27 iunie, în organizarea Complexului Hotelier "Moldova", Galeriilor Anticariat Dumitru Grumăzescu, Fotoclubului "Mircea Oprişor", Noului Atelier de Fotografie şi Dedolight Romania au avut loc la Iaşi câteva manifestări menite să pună în temă fotografii din localitate cu un nou sistem de lumini pentru studio. Evenimentul a fost oferit ieşenilor de către domnul Ionel Onofraş.

De la ora 11,oo, în sala cu frescă a Complexului Hotelier "Moldova", domnul Cătălin Rudolf, reprezentantul pentru România a firmei germane Dedolight a prezentat auditoriului sistemele de lumini ale acestui brand şi accesoriile disponibile. Dedolight este binecunoscută în lume prin sistemele de lumini din domeniul filmului şi televiziunii. Marea mândrie a Dedolight este Oscarul obţinut pentru sistemele sale de iluminat, fiind singura firmă din domeniu cu asemenea distincţie. În ultimii cinci ani, Dedolight a început să producă şi echipament pentru studiourile foto, performanţele la care s-a ajuns fiind notabile. Din prezentarea făcută, cei interesaţi au putut să afle date despre produse, faptul că aceste sisteme sunt extrem de compacte şi fiabile, plaja de genuri fotografice la care se pretează, faptul că acestea sunt îmbunătăţite mereu (inovaţia fiind deviza firmei). A fost o prezentare care a ţinut peste două ore şi, chiar dacă numărul persoanelor interesate a fost destul de mic, sunt sigur că după acest seminar multe întrebări legate de fotografia de produs (şi nu numai) şi-au găsit răspuns.

Seara, de la ora 21,oo, pe Pietonalul Lăpuşneanu a avut loc un workshop oferit fotografilor participanţi de către Dedolight. Luminile prezentate dimineaţă au fost puse în locaţie (scuarul de lângă Anticariatul Grumăzescu), fiind organizate trei set-up-uri diferite de lumini. Cu ajutorul domnului Grumăzescu, care a oferit obiectele necesare decorului, doritorii s-au lăsat fotografiaţi de către fotografii participanţi la wrkshop, cele mai bune imagini făcute urmând a fi oferite gratuit la cea de-a IV-a proiecţie Iaşi - Serile de Fotografie din 11 iulie. A fost peste o oră şi un sfert de lucru efectiv cu luminile Dedolight, care au făcut faţă cu brio cerinţelor.

În acelaşi interval orar, în faţa Anticariatului Grumăzescu a avut loc proiecţia celei de a treia ediţii Iaşi - Serile de Fotografie, care a cuprins un Portret de Artist - Ozolin Duşa. Au putut fi vizionate diaporamele "O zi la Mila 23", "Zece", "Nu credeam să-nvăţ a muri vro'dată", "Imposibila întoarcere", "Povestea unui calendar" şi "Portrete".

Mulţumim domnului Ionel Onofraş, care a suportat cheltuielile legate de această prezentare Dedolight, mulţumim colegilor fotografi care au ţinut să fie alături de noi: Mihai Cantea, Adrian Cuba, Ovidiu Diaconu, Bogdan Onofrei. Mulţumim doamnei Cristina Iliescu că a fost alături de noi pe parcursul serii, mulţumesc membrilor Fotoclubului "Mircea Oprişor" pentru ajutor.

La începutul lui octombrie, îi vom avea din nou oaspeţi la Iaşi pe reprezentanţii Dedolight, sperăm la... deschiderea primului magazin specializat cu materiale foto din Iaşi!...

3 comentarii:

david sorina spunea...

da. asa da..imi place enorm ce citesc..inseamna ca se poate..frumos ce se-ntampla acolo la voi, la Iasi...ptr a cata oara "Iasul" demonstreaza ca se poate...?!
FELICITARI !!!!

fotomaniacu spunea...

minunata chestie. Felicitari!
Ar trebui totusi ca astfel de manifestari sa fie mai cunoscute de presa in general si de presa foto in special, ar trebui comunicate de presa care sa arate ce a fost, pe ansamblu astfel de superbe initiative nu sr trebui imediat uitate. Bravo oricum!

francisc vaida spunea...

..super tare ..! nu stiam k suntetzi asa de bazatzi si motivatzi ...!